De beste robotmaaier van 2022

Als je een robotmaaier aan gaat schaffen, wil je natuurlijk wel weten dat je geen miskoop doet. Daarom is het verstandig om je goed te informeren over de verschillende modellen die er op de markt zijn. Je kunt zelf goed naar verschillende specificaties kijken, maar het is ook aan te raden om reviews en ervaringen van andere gebruikers te lezen. Daarnaast kun je kijken welke robotmaaiers goed uit testen zijn gekomen. Zo weet je zeker dat je de beste robotmaaier in huis, of beter gezegd: tuin, haalt.

Husqvarna robotmaaier automower

Husqvarna met jarenlange ervaring

Er zijn een flink aantal verschillende modellen maairobots van Husqvarna. Welke voor jou het beste is, hangt af van een aantal factoren. Om de keuze iets makkelijker te maken, zetten we een aantal van de modellen voor je op een rijtje. Zo heb ook jij straks een straks gemaaid gazon, zonder zelf te hoeven maaien.

» Meer informatie

Gardena robotmaaier

Kwalitatief goede producten van Gardena

Gardena staat bekend om kwalitatief goede producten. Ook de maairobots voldoen zeker aan deze verwachting. Het zijn volautomatische grasmaaiers, die precies weten wanneer ze jouw gazon weer moeten maaien. Zelf heb je hier dus geen omkijken meer naar. Zelfs in de regen werkt een Gardena Sileno robotmaaier probleemloos door. Bovendien zijn robotmaaiers van Gardena erg stil. Kijk gauw of er ook een model voor jou tussen zit

» Meer informatie

Robomow robotmaaier

Robomow: 25+ jaar ervaring in robotmaaiers

Als je je oriënteert op een maairobot zul je zeker Robomow robot grasmaaiers tegenkomen. Dit merk is namelijk al sinds 1995 aan de weg aan het timmeren met hun robot grasmaaiers. Sinds het ontstaan heeft Robomow al heel wat verschillende maairobots op de markt gebracht. Al die ervaring zie je terug in hun nieuwste modellen

» Meer informatie

Stihl robotmaaier

De slimme iMow robotmaaier van Stihl

De maairobots maaien volautomatisch, ontwijken probleemloos hindernissen en laden zichzelf op zodra het nodig is. Jij hebt hier dus geen enkel omkijken meer naar. Wil jij weten welke Stihl maairobot het beste bij jouw tuin past? We helpen je op weg, zodat ook jij straks kunt genieten van een perfect gemaaid gazon.

» Meer informatie

Worx landroid robotmaaier

Worx: een nieuwe innovatieve naam binnen de robotmaaiers

Door de integratie van Artificial Intelligence kunnen Worx maairobots zelfs de meest complexe tuinen perfect maaien. Ben je benieuwd of een Worx robot grasmaaier voor jou ook de beste keuze is? We zetten de belangrijkste specificaties voor je op een rijtje:

» Meer informatie

Robot grasmaaier reviews per model

ModelRatingReview
McCulloch ROB S600⭐⭐⭐⭐⭐ (34 reviews)“Super snelle levering en een duidelijke handleiding zorgden voor een snelle en probleemloze installatie. De McCulloch ROB S600 doet in stilte wat hij moet doen, maaien volgens het geprogrammeerd schema, top! Het is zelfs enigszins fascinerend om zien.”

Gardena R80Li⭐⭐⭐⭐⭐ (10 reviews)“De installatie is heel eenvoudig en goed uitgelegd in de handleiding.
Echter, de bijgeleverde begrenzingsdraad is echt niet lang genoeg. 200m voor een max oppervlakte van 800m² is niet realistisch. Mijn hof is niet abnormaal ingedeeld, en had 350m nodig. En die rolletjes draad zijn best wel duur (+/-32€ per 50m). Ook is hun afdak (puur kunststof) best wel prijzig voor wat het is (€155).”
Zoef Robotmaaier Harm MR40Z-2.0⭐⭐⭐⭐⭐ (4 reviews)“Harm is makkelijk te bedienen en maait goed. De service is top en zijn snel bereikbaar en vragen / problemen snel opgelost. Kortom: een goed product tegen een goede prijs. We hebben nu ook maar een stofzuigerrobot er bij aangeschaft.”
Bosch Indego S+ 350⭐⭐⭐⭐⭐ (7 reviews)“Ter vervanging van onze oude maaier deze compacte en voordelige maaier aangeschaft. Ik heb gelet op kleine goed vervangbare mesjes (check), gebruik van de oude draad (check), makkelijk te bedienen (check) en een app (check). Hij is bovendien compacter en makkelijker en stiller in gebruik. We zijn er heel blij mee.”
Robomow RC308u⭐⭐⭐⭐ (82 reviews)“Ik kan vergelijken met de Landroid WR105SI, dan merk je toch, dat deze Robomow voor zijn ongeveer 300 euro meerkost, toch een beter toestel is. Grotere messen, en een pak slimmer bewegen over het gras. De grote messen hebben overgens wel als nadeel dat hij relatief luid is, maar nog altijd een pak minder luid dan een gewone grasmaaier.
Zeer tevreden met mijn aankoop, Robomow doet wat hij moet doen.”
Wolf Garten LOOPO M1000⭐⭐⭐⭐⭐ (7 reviews)“Heb de maaier nu een week in gebruik en ben er uitermate tevreden over. Mooi strak gemaaid gazon en machine is gemakkelijk in te stellen. Het leggen van de perimeterdraad vraagt wat tijd (en zere knieën) maar het is de tijdsinvestering waard. Prijs/kwaliteitsverhouding is goed.

Robotmaaier reviews en ervaringen

Als je opzoek gaat naar reviews en ervaringen met robot grasmaaiers is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat elke tuin anders is. Als jij een eenvoudig aangelegde tuin van 100m2 hebt, zul je andere specificaties belangrijk vinden dan iemand die een gazon van 1500m2 met allerlei bloemenperken wil laten maaien. Het is dus zeker verstandig om hier altijd rekening mee te houden. Vaak wordt er bij een robotmaaier vermeld wat het maximale oppervlakte is. Kijk hier dus zeker naar.

Heb jij een gazon met een oppervlakte tot 150m2? Dan is de Robomow RX12U volgens veel gebruikers een echte aanrader. Vooral de accuduur en de goede prijs-kwaliteitsverhouding worden geprezen. Als jouw gazon maximaal 750m2 is, dan is de Gardena Smart Sileno Life 750 volgens de reviews een echte topper. Deze maaier komt makkelijk op lastige plekken en doet zijn werk ontzettend stil. Voor mensen met een echt groot gazon is de krachtigere Gardena Smart Sileno+ 1600 een goede aankoop. Gebruikers zijn erg te spreken over de eenvoudige installatie en de makkelijke bediening.

Wat is de best geteste robot grasmaaier?

Uiteraard zijn er ook veel testen gedaan met robotmaaiers. Bij deze testen wordt vaak een onderscheid gemaakt tussen maaiers voor kleine, middelgrote en grote gazons. Voor kleine gazons komt de Robomow RX12U vaak als beste uit de test. Dit komt overeen met de positieve ervaring van gebruikers. De McCulloch ROB S600 is een goede optie voor een gazon tot 600m2. De Gardena R80Li doet het goed op een oppervlakte tot 800m2. Nog een stapje groter is de Wolf Garten LOOPO M1000. Deze goede maaier kun je gebruiken op een oppervlakte van 1000m2. Is dat nog niet genoeg voor jou? Dan is de Gardena Smart Sileno+ 1600 wat je zoekt. Niet alleen krijgt deze maaier goede beoordelingen, ook uit testen komt deze goed naar voren.

De beste robotmaaier volgens de Consumentenbond

Veel mensen gebruiken de testen van de Consumentenbond als zij zich oriënteren op een grote aankoop, zoals een robot grasmaaier. Ook maairobots zijn door de Consumentenbond getest. Uit deze test kwamen de Bosch Indego S+350 en de Bosch Indego S+400 samen als ‘Beste uit de Test’. De AL-KO Robolinho 500E was volgens deze test de ‘Beste Koop’. Het is wel goed om te weten dat deze grasmaaiers allemaal voor middelgrote gazons bedoeld zijn. Als je een kleinere of een groter gazon hebt, kun je dus beter naar een andere test kijken om te bepalen wat de beste aankoop voor jou is.