Een Husqvarna robotmaaier kopen in 2022

Heb jij geen zin meer om zelf het gras te moeten maaien? Dan is het logisch dat je je aan het oriënteren bent om in 2022 een robotmaaier aan te schaffen. Dit robothulpje kan je heel wat werk gaan besparen. Er zijn echter nogal wat verschillende merken robot grasmaaiers op de markt. Hoe weet je nou welke voor jou het beste is?

Husqvarna is een Zweedse fabrikant van tuingereedschap. Ze hebben al jaren ervaring met het maken van robotmaaiers. Met de Automower waren ze één van de eerste fabrikanten die een volautomatische accu grasmaaier op de markt brachten. Deze jarenlange ervaring zie je nog steeds in hun producten terug. In reviews en testen komen Husqvarna maaiers eigenlijk altijd goed uit de bus.

Husqvarna automower 105

husqvarna automower 105
tot 600m2
50 min oplaadtijd
Geluidsniveau 61dB
Weerbestendig
6,7kg

Maaiers voor tuinen tot 600m2: de Husqvarna Automower 105

Het meest simpele model van Husqvarna dat nu te koop is, is de Husqvarna Automower 105. Dit is een mooi instapmodel voor tuinen tot 600m2. De maaier heeft een timer, waarmee je kunt instellen op welke momenten je het gazon wil laten maaien. Door de willekeurige maairichting zul je nooit maailijnen aantreffen. De 105 is een kleine, wendbare en lichtgewicht maaier. Daardoor kun je deze eenvoudig verplaatsen tussen verschillende gazons en is opbergen simpel. Hellingen van 25% zijn geen probleem voor deze handige maaier. Helaas is dit instapmodel niet met een app te besturen. De 105 is de ideale maaier voor wat kleinere, eenvoudige tuinen.

Husqvarna automower 305

husqvarna automower 305
tot 600m2
60 min oplaadtijd
Geluidsniveau 59dB
Weerbestendig
9,4kg

Husqvarna Automower 305 (tot 600m2)

Als je net iets meer luxe wil, dan is de Automower 305 een betere keuze. Dit model heeft ook een capaciteit van 600m2, maar is uitgerust met iets meer handige snufjes dan de 105. De 305 kan worden bestuurd door middel van een app. Ook kan deze Automower hellingen van 40% aan. Dat maakt de robotmaaier geschikt voor wat complexere tuinen. Deze Automower is eenvoudig schoon te maken. Ook heeft de grasmaaier een weer timer. Zo zal het gras gemaaid worden op de momenten dat het het hardste nodig is.

Husqvarna automower 310

Husqvarna automower 310
tot 1000m2
Oplaadtijd 60 min
Geluidsniveau 60dB
Weerbestendig en geschikt voor (stijle) hellingen
9kg

Husqvarna Automower 310: ideaal voor tuinen tot 1000m2

Is een capaciteit van 600m2 niet voldoende voor jou? Als jouw gazon maximaal 1000m2 groot is, dan is de Automower 310 ideaal voor jou. Net als de 305 kan ook dit model eenvoudig hellingen tot 40% aan. De bediening loopt ook bij dit model via de app van Husqvarna, of door middel van het handige menu op de maaier zelf. Deze Automower is erg geschikt voor complexe tuinen. Door de innovatieve technologie weet de 310 zelfs door smalle doorgangen te manoeuvreren. Als je het leuk vindt om jouw robotmaaier een eigen uitstraling te geven, zijn er voor de 310 verschillende kleuren opklikbare deksels verkrijgbaar. Zo wordt het nog leuker om de maaier z’n werk te zien doen.

Husqvarna 435X AWD

tot 3500m2
Oplaadtijd 30 min
Geluidsniveau 62dB
GPS ondersteunde navigatie
17,3kg

Automower voor grote tuinen: de Husqvarna 435X AWD

Heb jij een flink gazon wat gemaaid moet worden? Ook daar heeft Husqvarna geschikte Automowers voor. De Automower 435X AWD is geschikt voor tuinen met een oppervlakte van maximaal 3500m2. Dit is één van de meest uitgebreide modellen robot grasmaaiers die Husqvarna tot nu toe op de markt heeft gebracht. De maaier navigeert moeiteloos door de meest complexe tuinen en overwint hellingen tot wel 70%. De maaier is onder andere uitgerust met GPS, waardoor het precies weet welke delen van de tuin nog gemaaid moeten worden. Hierdoor krijg je een uitmuntend resultaat. Bovendien laadt de robotmaaier binnen slechts dertig minuten op, waardoor je nooit met een niet gemaaid gazon zult zitten.

Husqvarna automower 405X

husqvarna automower 405x
tot 600m2
Oplaadtijd 60min
App conncectie
GPS ondersteuning
LED koplampen

Automower 405X: voor complexe maaiklussen

Voor een gazon tot 600m2 is de Automower 405X beschikbaar. Dit ultra-stille model is geschikt voor moeilijk terrein. Hellingen tot 45% zijn geen enkel probleem. De GPS-ondersteunde navigatie optimaliseert het maaipatroon. In geval van diefstal kun je jouw maaier door middel van het GPS-systeem ook altijd weer terugvinden. De drievoudige begeleidingsdraden zorgen ervoor dat zelfs de meest complexe gazons efficiënt gemaaid kunnen worden. De Automower is weersbestendig, dus kan zelfs in de meest barre omstandigheden zijn werk nog goed uitvoeren. Door gebruik te maken van verschillende instelbare profielen is de maaier zelfs op verschillende terreinen te gebruiken. De ideale maaier voor elke complexe maai-klus.

Husqvarna Automower: een traditie binnen de robot grasmaaiers

In de loop der jaren heeft Husqvarna een aantal verschillende Automower robotmaaiers op de markt gebracht. De eerste Automower kwam in 1995 al op de markt. Husqvarna heeft de technologie steeds verder ontwikkeld en is nu één van de marktleiders op het gebied van robot grasmaaiers. Er is ondertussen een Husqvarna Automower voor elke tuin.

Husqvarna robotmaaier onderdelen

Om je ervaring met een Husqvarna robotmaaier nog meer te optimaliseren, zijn er verschillende onderdelen voor de maairobots te koop. Van draagtassen tot koplampen en van stekkers tot muurhouders zijn beschikbaar. Sommige onderdelen zijn leuk om te hebben, andere onderdelen zullen nodig zijn om je maaier in optimale conditie te houden. Je kunt je grasmaaier opleuken met stickersets of gekleurde deksels. Zo personaliseer je jouw maairobot op een leuke manier. Mocht je onverhoopt problemen ervaren met jouw robotmaaier, dan kun je reserve onderdelen bestellen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe mesjes of een nieuwe accu. Zo kun je nog langer genieten van alle voordelen van de Automower. Mocht je de handleiding van jouw product verloren zijn, dan kun je deze op de website van Husqvarna eenvoudig opnieuw downloaden. Zo heb je altijd alles voor de installatie en het gebruik van jouw robot grasmaaier bij de hand. Met een Husqvarna model ben je nooit meer tijd kwijt aan grasmaaien en heb je toch altijd een perfect gemaaid gazon. Wat wil je nog meer?!