Stiga robotmaaier kopen in 2022

Al sinds 1934 produceert het Zweedse bedrijf Stiga innovatieve producten. De meeste van deze producten maken het onderhouden van je tuin een stuk eenvoudiger en leuker. Robot grasmaaiers mogen dus ook zeker niet in hun assortiment ontbreken. Stiga heeft op dit moment vier verschillende modellen maairobots te koop. De drie Autoclip modellen zijn geschikt voor grote gazons. Voor kleine tot middelgrote tuinen heeft Stiga de Stig op de markt gebracht. Wil jij ook een Stiga robotmaaier aanschaffen in 2022? Lees dan snel verder.

Stiga 528S

Stiga Autoclip 528S
Tot 2600m2
Geluidsniveau max. 68 dB
3,5 uur maaicyclus
Hellingen tot 45%
Touch screen

Stiga Autoclip 528S en 530SG: stille, effectieve maaiers

De Autoclip 528S en 530SG lijken qua specificaties behoorlijk veel op elkaar. De 528S is geschikt voor een oppervlakte van 2600 vierkante meter en de 530SG kan een gazon van 3200 vierkante meter aan. Beiden kunnen maximaal 3,5 uur achter elkaar maaien, voordat ze weer opgeladen moeten worden. Ze kunnen hellingen van 45% overwinnen en maaien op deze manier zelfs complexe tuinen moeiteloos. Ook kunnen ze allebei geprogrammeerd worden via een app. Bij de 528S gaat dit via Bluetooth, terwijl de 530SG hier GSM-GPS voor gebruikt. Dit is ook meteen het enige grote verschil tussen deze twee modellen. De ingebouwde GPS wordt door de 530SG ook gebruikt om het maaipatroon te bepalen.

Stiga 720S

Stiga autoclip 720S
Tot 4000m2
Geluidsniveau max. 68 dB
Met regensensor
Anti-diefstal alarm
Geen installatie vereist

Stiga Autoclip 720S: een ouder Stiga model

De Autoclip 720S is een ouder Stiga model. Deze is bij Stiga zelf niet meer verkrijgbaar, maar wordt nog wel door sommige dealers verkocht. De 720S is een robotmaaier voor echt grote gazons, tot wel 4000 vierkante meter. Als je het nieuwste model robot grasmaaier voor dit oppervlakte wil hebben kom je uit bij de Autoclip 550SG. Dit nieuwe model van Stiga kan een oppervlakte van zelfs 5000 vierkante meter aan.

Stiga Autoclip: krachtige robotmaaiers voor grote tuinen

Onder de naam Autoclip heeft Stiga op dit moment drie modellen te koop. Deze zijn geschikt voor respectievelijk 2600, 3200 of 5000 vierkante meters. Het zijn krachtige maaiers voor grote gazons. Alle drie de modellen maken gebruik van een handige app. Ook kun je bij deze grasmaaiers tot maar liefst acht verschillende maaizones instellen. Programmeren van de maairobots doe je door middel van een touchscreen of via de app. Daarnaast hebben alle Autoclip robotmaaiers een maaibreedte van maar liefst 29 centimeter. Grote oppervlakten worden daardoor snel en effectief gemaaid.

Komt de Stiga Autoclip goed uit de test?

Helaas zijn er maar weinig tests of reviews over de Stiga Autoclip grasmaaiers te vinden. De ervaringen van gebruikers die wel te vinden zijn, gaan voornamelijk over oudere modellen. Hier lees je in dat de Autoclip goed zijn werk goed, maar dat de installatie soms wat moeizaam verloopt. Gelukkig is de handleiding wel duidelijk.

Stiga robotmaaier onderdelen kopen

Sommige onderdelen van een robotmaaier, zoals de mesjes, zijn soms aan vervanging toe. Gelukkig kun je deze dan kopen. Ook is er een handige installatiekit voor de maairobots te koop. Zo wordt de installatie een fluitje van een cent.