Stihl robotmaaier kopen in 2022

Stihl is een bekend merk als het gaat om grasmaaiers. Uiteraard hebben zij ondertussen ook een aantal robotmaaiers op de markt gebracht. Er zijn Stihl robot grasmaaiers voor kleine, middelgrote en grote gazons. Er zit dus altijd een model tussen dat perfect bij jouw tuin past. De maairobots maaien volautomatisch, ontwijken probleemloos hindernissen en laden zichzelf op zodra het nodig is. Jij hebt hier dus geen enkel omkijken meer naar. Wil jij weten welke Stihl maairobot het beste bij jouw tuin past? We helpen je op weg, zodat ook jij straks kunt genieten van een perfect gemaaid gazon.

Stihl RMI 422

Stihl rmi 422
800m2
Geluidniveau 49 dB
Hellingen tot 35%
Weerbestendig
Heldere LCD display

Stihl RMI 422 serie: perfecte maaiers voor kleine gazons

De verschillende modellen van de Stihl iMow robotmaaiers zijn ingedeeld in twee series. De modellen uit de RMI 422 serie zijn perfect voor middelgrote gazons tot 1700 vierkante meter. Voor grotere gazons kom je uit bij de RMI 632 serie. Binnen de RMI 422 serie vind je drie verschillende modellen. De RMI 422 is het instapmodel. Met een snijbreedte van 20 centimeter maait de machine oppervlakten tot 800 vierkante meter.

Stihl RMI 632

Stihl rmi 632
Tot 3000m2
Geluidsniveau 48 dB
Met dockingstation
Heldere LCD Display
14kg

De RMI 632 voor grotere gazons

Je stelt eenvoudig in op welke tijden de maairobot actief mag zijn en de iMow kiest zelf de tijden waarop de beste resultaten zullen worden verkregen. De iMow is een mulchmaaier. Dit betekent dat de kleine deeltjes gras versnipperd zullen worden. Daarna worden deze deeltjes gelijkmatig over het gazon verdeeld waar ze als natuurlijke meststof voor de bodem dienen.

Stihl RMI 422P

Stihl RMI 422P
Tot 1500m2
Geluidsniveau 49 dB
Goed beveiligingssysteem en docking station
Hellingen tot 40%
10kg

De RMI 422 P: de perfecte maaiervaring voor grote gazons

Als je een iets groter gazon hebt, is de RMI 422 P geschikt voor jou. Deze maaier biedt dezelfde goede maaiervaring als de RMI 422, maar kan oppervlakten van 1500 vierkante meter aan. Door de sterke accu kan de maairobot dit grote oppervlakte maaien met slechts één oplaadbeurt. Nog krachtiger is de RMI 422 PC. Deze machine maait een gazon van 1700 vierkante meter. Bovendien kun je deze iMow besturen via de iMow app. Ook kun je op deze manier altijd achterhalen waar jouw grasmaaier zich bevindt. De RMI 422 PC haalt ook de actuele weersvoorspelling van internet, waardoor de maaier nog beter weet wat de optimale tijd is om te gaan maaien.

Stihl iMow

De robot grasmaaiers van Stihl heten allemaal iMow. Hoewel er tussen de verschillende modellen zeker verschillen zitten, hebben ze ook een aantal dingen met elkaar gemeen. Zo zijn alle iMow grasmaaiers in staat om hellingen van minstens 35% te overwinnen. Ook hebben ze een afneembaar bedieningspaneel en omzeilt de maaier alle hindernissen. Daarbij zijn de apparaten uitgerust met een aantal handige sensoren. Hiermee herkent de iMow de omgeving. Als de regensensor is ingeschakeld, zal de iMow automatisch terug rijden naar het dockingstation zodra het gaat regenen. Zelf hoef je dit dus niet meer in de gaten te houden.

Welke Stihl robotmaaier is als beste getest?

Heel veel tests met de Stihl robotmaaier zijn er niet te vinden. Toch zijn er online een aantal erg positieve ervaringen met de maairobots te vinden. In de reviews lees je dat de Stihl maairobots eigenlijk elke grasmat mooi strak maken. De installatie gaat eenvoudig en de handleiding is duidelijk. Welk model het beste voor jou is, hangt af van je voorkeuren. Kijk naar het formaat van je grasmat, maar ook naar het wel of niet gebruiken van een app. Dan heb jij in 2022 zonder moeite een prachtig gazon.