Gardena robotmaaier kopen in 2022

Gardena is een erg bekend merk als het gaat om tuingereedschap. Het is dan ook geen verrassing dat er ondertussen ook een behoorlijk aantal robotgrasmaaiers van dit merk te koop zijn. Gardena staat bekend om kwalitatief goede producten. Ook de maairobots voldoen zeker aan deze verwachting. Het zijn volautomatische grasmaaiers, die precies weten wanneer ze jouw gazon weer moeten maaien. Zelf heb je hier dus geen omkijken meer naar. Zelfs in de regen werkt een Gardena Sileno robotmaaier probleemloos door. Alleen als de temperatuur onder het vriespunt komt, stelt de maaier zijn werk uit. Bovendien zijn Gardena modellen erg stil. Ben jij benieuwd of een Gardena maairobot ook geschikt is voor jouw tuin? Lees dan snel verder.

Gardena Sileno City 250

tot 250m2
Geluidsniveau 58dB
App gestuurd
Weerbestendig
7kg

De beste keuze voor een klein of middelgroot gazon: Gardena Sileno City 250 en 500

Gardena heeft hun robotgrasmaaiers ingedeeld in drie categorieën: Sileno City, Sileno Life en Sileno +. In de categorie Sileno City vind je robotmaaiers met een bereik van maximaal 250 vierkante meter en 500 vierkante meter. Bij de Sileno City 250 en Sileno City 500 heb je de keuze uit drie verschillende modellen. De Sileno City Minimo is de kleinste versie. De ‘normale’ Sileno City is wat groter. Dit model kun je ook als Smart uitvoering kopen. Dan is de maaier te besturen via een app.

Gardena Sileno Life 750

Tot 750m2
Geluidsniveau 57dB
App gestuurd
Weerbestendig
Spiraalvormige maaifunctie

Sileno life modellen voor grotere gazons

Als 500 vierkante meter te klein is voor jouw gazon, kom je terecht in één van de andere categorieën. De Sileno Life modellen zijn geschikt voor tuinen met een maximaal oppervlakte van 750, 1000 of 1250 vierkante meter. Er zijn geen Minimo uitvoeringen van deze maaiers, maar ze zijn wel alledrie in een Smart uitvoering te koop. Dat geldt ook voor de Sileno + modellen. Dit zijn robotmaaiers voor echt grote tuinen. Je kunt kiezen uit een maximaal oppervlakte van 1600 vierkante meter of 2000 vierkante meter.eken.

Gardena R70Li

Tot 700m2
Tot niveauverschil van 25%
Geluidsarm en energiebesparend
Weerbestendig
Alarm tegen diefstal

Oude modellen: Gardena R40Li en R70Li

Er zijn een aantal oude modellen robot grasmaaiers, die niet meer door Gardena geproduceerd worden. Nieuw zijn deze modellen dus steeds minder verkrijgbaar. Er zijn nog wel winkels die nog wat voorraad van deze oudere modellen hebben. Ook zou je altijd naar een tweedehands model kunnen zoeken.

De R40Li is geschikt voor een tuin van maximaal 400 vierkante meter en wordt aangeraden voor niet al te complex aangelegde tuinen. De maaier is, zoals alle Gardena robotmaaiers, erg stil. De tijden waarop de maaier actief moet zijn, zijn eenvoudig in te stellen. De R70Li kan een oppervlakte tot 700 vierkante meter aan. Ook kan deze maaier iets complexere tuinen aan dan zijn kleine broertje. Ook de Gardena R45Li, R38Li en behoren tot de oudere modellen.

Welke Gardena robotmaaier is het best getest?

Natuurlijk wil je graag weten welke robotmaaier voor jou het beste is. Testresultaten zijn dan altijd fijn om in je overweging mee te kunnen nemen. Dan is het goed om te weten dat eigenlijk alle Gardena Sileno maaiers goed uit verschillende testen komen. Zo wordt de Gardena Sileno City 250 door de Consumentenbond genoemd als één van de beste robot grasmaaiers. De Gardena Smart Sileno 1600+ komt erg goed uit een andere test. En als je kijkt naar de ervaringen van andere gebruikers, is het overgrote gedeelte van de reviews erg positief. Sommige mensen ervaren wat problemen bij de eerste installatie en anderen vinden de randjes die de maaier niet maait iets te breed, maar dit valt in het niet vergeleken met alle positieve dingen die er over de maaiers gezegd worden.

Welke Gardena maairobot voor jou nou echt het beste is, hangt van jouw situatie en voorkeuren af. Allereerst moet je kijken naar het oppervlakte van het gazon. Zo weet je direct of je bij een City, Life of + model uit zult komen. Daarna is het goed om te bedenken hoe belangrijk jij de Smart functie vindt. Niet alleen kun je de maaier dan via een app besturen, ook is het mogelijk om de maaier te laten samenwerken met andere Gardena Smart producten. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de robotmaaier niet aan het werk gaat als de sproeiers op het gazon aan staan. Of je hier behoefte aan hebt, is natuurlijk een kwestie van voorkeur.

De installatie van een Gardena robotmaaier

Het installeren van een Gardena robotmaaier is redelijk simpel. De maaier werkt aan de hand van grensdraad. Deze zul je dus moeten installeren. De draad hoef je niet in te graven. Als je het laag genoeg bij de grond installeert, zal het gras er automatisch overheen groeien. Zo zie je er al snel niks meer van. Ook het laadstation zul je moeten installeren. Als je een Smart versie hebt, moet je de WiFi instellen en je zult de maaitijden moeten programmeren. Om je hierbij te helpen kun je op de website van Gardena voor elk onderdeel een filmpje vinden. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je te werk moet gaan. Van het uitpakken van je nieuwe maaier tot de eerste keer maaien. Zo wordt de installatie en het in gebruik nemen van het product zo makkelijk mogelijk gemaakt. Als je liever een handleiding leest, vindt je deze uiteraard ook in de doos.

Gardena robotmaaier onderdelen

Je hoopt het natuurlijk niet, maar het kan gebeuren dat er iets aan je maaier kapot gaat. Gelukkig kun je dan ook losse onderdelen voor je Gardena robotmaaier kopen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de accu of de messen te vervangen. Ook zijn er handige extra onderdelen, zoals een bewaartas of ophangsysteem, verkrijgbaar. Zo kun jij zo lang mogelijk optimaal genieten van jouw Gardena maaier.