Bosch robotmaaier kopen in 2022

Bosch staat bekend om de goede kwaliteit van hun apparaten. In veel huishoudens is dan ook wel minstens één Bosch machine terug te vinden. Ook de robot grasmaaiers van het merk zijn behoorlijk populair. Overweeg jij het om in 2022 een Bosch maairobot te kopen? Om je op weg te helpen zetten we de belangrijkste specificaties voor je op een rijtje.

Bosch Indego 350 Connect

Bosch indego 350 connect
tot 350m2
Geluidsniveau 63 dB
Mogelijkheid tot besturing met app
30 min batterijduur en 45 min oplaadtijd
7,5kg

Bediening met een app: Bosch Indego 350 Connect

De robotmaaiers van Bosch komen vaak in twee uitvoeringen. De ‘normale’ versie en de ‘Connect’ versie. Hoewel de specificaties van beiden grotendeels overeen komen, zit er één belangrijk verschil tussen de uitvoeringen. De ‘Connect’ exemplaren kunnen namelijk aan een app gekoppeld worden. Hierdoor kun je de grasmaaier eenvoudig vanaf je telefoon besturen. De app houdt je op de hoogte van het maaien en je krijgt direct een melding als iets jouw aandacht vereist.

De Bosch Indego 350 Connect is dus ook in te stellen via de app van Bosch. Verder werkt de Indego 350 Connect met het LogiCut systeem van Bosch. De maairobot brengt jouw tuin in kaart en berekent vervolgens de kortste route om al het gras te maaien. Dit voert de maaier daarna uit door in nette, parallelle banen over het gazon te gaan. De Indego 350 Connect kan een gazon van maximaal 350 vierkante meter aan. Als de batterij van de maairobot bijna leeg is, navigeert hij zelf terug naar het laadstation. Jij hebt hier dus echt geen omkijken meer naar.

Bosch Indego M700

Bosch indego M700
Tot 700m2
Geluidsniveau 63 dB
Alleen M+ bestuurbaar via app
Tot 27% helling
75 min batterijduur

Andere populaire maairobots van Bosch: Indego 400 & 500 en Indego 700 & 800

Is jouw gazon groter dan 350 vierkante meter? Dan zul je een ander model van de Bosch robotmaaiers nodig hebben. Gelukkig heeft Bosch nog een aantal Indego modellen op de markt gebracht. Neem bijvoorbeeld de Indego 400 voor een tuin van maximaal 400 vierkante meter, of de Indego 800 voor een gazon van 800 vierkante meter. Dit zijn beiden wel wat oudere modellen van Bosch. De nieuwste modellen zijn geschikt voor 300, 500 of 700 vierkante meter. De Indego 500 en Indego 700 zijn verkrijgbaar met of zonder app ondersteuning.

Komen Bosch Indego modellen goed uit de test?

Online zijn er een aantal tests en reviews te vinden over Bosch Indego robotmaaiers. Gebruikers zijn erg tevreden over de machines en delen hun positieve ervaringen. Wel vonden sommige gebruikers de installatie van de robot grasmaaier een beetje lastig, maar gelukkig zit er een uitgebreide handleiding bij het apparaat. Welke Bosch Indego voor jou het beste is, hangt vooral af van het formaat van jouw gazon. Ook moet je bepalen of jij het belangrijk vindt dat de maairobot via een app in te stellen is. Dan weet je direct welk model het beste bij jouw situatie past.