Een garage voor je robotmaaier kopen in 2022

robotmaaier garage

Als je in 2022 een robot grasmaaier gaat aanschaffen, of als je er al eentje gekocht hebt, is het verstandig om ook na te denken over een garage voor je robot grasmaaier. Je wil natuurlijk zo lang mogelijk van je handige aanwinst genieten, dus zul je goed voor het apparaat moeten zorgen. Deze in alle weersomstandigheden onbeschut buiten laten staan is dan niet de slimste aanpak. Soms is het mogelijk om het basisstation onder bijvoorbeeld je carport te plaatsen. Dan staat je maairobot automatisch al meer beschermd. Is dit bij jou geen optie? Dan heeft jouw robotmaaier zijn eigen carport nodig. Er zijn bovengrondse en ondergrondse garages te koop. Ook kun je ervoor kiezen om zelf een garage te maken.

Top garages voor robotmaaiers

AfbeeldingNaamPrijsMerkBinnenafmetingenBestellen
Houten robotmaaier garage€ 71,-nvt73 x 67 x 55 cm
Robomow garage€ 189,-Robomowonbekend
Bosch Indego 350 / 400 Garage€ 121,99Bosch27.5 x 50 x 51 cm
Gardena Sileno Garage€ 176,-Gardena60 x 40 x 75 cm
Relaxdays garage voor robotmaaier€ 74,90Relaxdays47 x 82 x 102 cm
RVS robotmaaier garage€ 119,-Königsprod70 x 55 x 40 cm
Garage voor robot grasmaaier met spits dak€ 99,95nvt49 cm breed x 40,5 cm hoog x 53,0 cm diep
Zelsius Robotmaaier garage€ 79,95Zelsius86,5 x 88 x 60 cm
Wolf Garten Robohome€ 159,99Wolf GartenOnbekend
Robotmaaier carport€ 159,-nvt50 x 40 x 70 cm.
gardena robotmaaier garage

Een beschermhuis voor je maairobot

Veel producenten van robotmaaiers bieden bovengrondse beschermhuisjes voor hun grasmaaiers aan. Vaak kun je deze garage eenvoudig aan het basisstation vastklikken. Andere afdakjes zul je in de grond moeten verankeren. Dit is afhankelijk van het merk en type van jouw maairobot. De installatie van de garage verloopt vaak erg eenvoudig en snel. Het is natuurlijk erg belangrijk dat de maat van het beschermhuisje perfect past bij de robot grasmaaier. De ingang mag niet te smal zijn. Ook moet je altijd goed bij de kabels van het basisstation kunnen. Vaak hebben de garages ook een klepje in het dak, waardoor je eenvoudig bij het bedieningspaneel van de maaier kan als deze geparkeerd staat. Als je kiest voor de garage die speciaal voor jouw type robotmaaier ontworpen is, weet je in ieder geval zeker dat je niet tegen problemen op zult lopen.

Een ondergrondse garage

Misschien vind je een garage zonde van de uitstraling van jouw tuin. Dan kun je kijken of een ondergrondse garage voor jouw maairobot een optie is. Er zijn niet heel veel van dit soort garages, dus je zult moeten kijken of deze garages ook voor jouw robotmaaier geschikt zijn. Bij een ondergrondse garage verdwijnt de maairobot door middel van een liftsysteem onder de grond. Het dak van dit systeem is bedekt met kunstgras of grind, waardoor het naadloos opgaat in jouw tuin. Het systeem is zo in te stellen dat je robot grasmaaier automatisch naar boven gaat als het tijd is om te maaien. Jij hoeft je hier dus niet druk over te maken.

robotmaaier garage zelf maken

Zelf een robotmaaier garage maken

Als je geen robotmaaier garage wil kopen, kun je er ook voor kiezen om er zelf eentje te maken. Een groot voordeel hiervan is dat je het beschermhuisje perfect bij de uitstraling van je huis of tuin kunt laten aansluiten. Als je besluit om zelf een garage voor je robot grasmaaier te maken, is het vooral belangrijk om je maairobot goed op te meten. Let er ook op dat de garage stevig genoeg is om een storm te doorstaan en dat het echt waterdicht is. Dan staat niets jou meer in de weg om het perfecte huisje te maken voor jouw geliefde tuinhulpje!