Robotmaaier mesjes kopen in 2022

robotmaaier mesjes gardena

De messen van de robot grasmaaier zijn een van de belangrijkste onderdelen van de machine. Zonder goede, scherpe messen krijg je natuurlijk nooit een strak gemaaid gazon. Na verloop van tijd zullen de mesjes van jouw robot grasmaaier aan vervanging toe zijn. Hoe snel dit is, hangt af van hoe vaak er gemaaid wordt. Gemiddeld kun je uitgaan van twee à drie maanden. Gelukkig zijn de messen van een maairobot eenvoudig te vervangen. Wil jij er ook zeker van zijn dat jouw robotmaaier in 2022 het beste resultaat blijft leveren? Lees dan hier alles over het vervangen van de messen.

Top robotmaaier mesjes in 2022

ModelNaamPrijsMerkStuksBestellen
Titanium messen Gardena 30 stuks€ 21,95Gardena30
Robomow mes€ 44,45Robomow1
Mesjes voor robotmaaier 30st€ 22,-Gardena & Husqvarna30
Gardena reservemessen 9st€ 23,99Gardena9
Worx landroid mesjes€ 23,95Worx18
Bosch Indego 350 mesjes€ 34,95Bosch30
Robotmaaier mesjes vervangen

Robot grasmaaier messen vervangen

Als je de messen van je jouw robotmaaier gaat vervangen, heb je de keuze uit verschillende mesjes. Uiteraard biedt de fabrikant van de maairobot nieuwe messen aan, maar je hebt ook de keuze uit messen van andere producenten. Bij de keuze voor nieuwe messen is het belangrijk dat je goed naar de kwaliteit kijkt. Mesjes van lagere kwaliteit zijn misschien wel goedkoper, maar zullen ook weer sneller aan vervanging toe zijn. Ook kan het zijn dat je een minder goed maairesultaat krijgt als je niet voor de originele mesjes kiest.

Als je nieuwe mesjes voor jouw maairobot hebt gekocht, is het tijd om deze te installeren. Hoe dit precies moet, verschilt per type en merk. Gelukkig staat dit altijd duidelijk beschreven in de handleiding. Ook kun je dit vaak op de website van het merk vinden. Sommige fabrikanten hebben zelfs instructievideo’s online staan. Dit is bijvoorbeeld bij Worx het geval. Zo wordt het installeren van nieuwe messen wel erg eenvoudig.

Mesjes voor jouw Gardena robotmaaier

Veel mensen hebben een Gardena robot grasmaaier. Uiteraard heeft dit merk ook messensets te koop. Deze reservemessen zijn bij veel verschillende aanbieders te koop. Het fijne aan de mesjes van Gardena is dat ze op alle huidige modellen passen. Het maakt dus niet uit welk type Gardena maairobot je hebt. Wel zijn er verschillende uitvoeringen van de mesjes verkrijgbaar. Zo zijn standaard stalen messen, maar kun je ook kiezen voor titanium gecoate mesjes. Aangezien mesjes elke paar maanden vervangen moeten worden, kun je ook direct meerdere messensets bestellen. Vaak is dit voordeliger dan per keer maar één setje bestellen.

Mesjes voor een Husqvarna maairobot

Als jouw Husqvarna robotmaaier nieuwe mesjes nodig heeft, kun je op de website van Husqvarna terecht. Het merk biedt meerdere soorten messen aan, waaronder speciale Endurance messen. Deze messen zijn extra sterk en zorgen voor een nog beter resultaat. Deze messen zijn helaas niet geschikt voor alle typen Husqvarna maaiers. Let daarom altijd goed op als je mesjes koopt dat ze wel geschikt zijn voor jouw type maaier. Dat geldt niet alleen bij Husqvarna, maar ook bij veel andere merken.