Perimeterdraad kopen in 2022

Perimeterdraad voorbeeld

Als je nieuw bent in de wereld van de robot grasmaaier, zullen er een paar termen zijn die je moet leren kennen. Perimeterdraad is er daar één van. Er zijn wel maairobots die zonder dit grensdraad werken, maar deze zijn wel veruit in de minderheid. De kans is dus groot dat je met perimeterdraad zult moeten werken bij de installatie van jouw maairobot. Maar wat is perimeterdraad precies? Hoe werkt het? En hoe kun je het grensdraad installeren? We leggen je er alles over uit, zodat jij goed voorbereid bent.

Overzicht perimeterdraad kopen 2022

ModelNaamPrijsMerkLengteBestellen
Gardena perimeterdraad€ 39,99Gardena50M
McCulloch Perimeterdraad€ 89,99McCulloch150M
Bosch perimeterdraad€ 69,95Bosch100M
Robomow perimeterdraad€ 99,-Robomow200M
Perimeterdraad verbinder€ 22,50nvt12 stuks

Wat is perimeterdraad?

Perimeterdraad wordt ook wel begrenzingsdraad genoemd. Deze draad leg je langs de randen van jouw gazon. Het vertelt jouw robot grasmaaier dat hij bij de rand van het maaigebied gekomen is en dat hij moet omdraaien. Zo weet jouw robotmaaier precies waar hij wel en niet moet maaien. Op die manier kun je er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat jouw maairobot uit de buurt van je vijver blijft. Omdat je zelf kunt bepalen waar je de draad legt, kun je op deze manier zelfs een gazon in een lastige vorm relatief eenvoudig begrenzen.

Hoe werkt perimeterdraad?

Begrenzingsdraad vertelt jouw robotmaaier dus waar hij wel en vooral ook niet mag komen. Maar hoe werkt dat dan precies? De perimeterdraad leg je niet alleen langs de randen van je gazon, maar sluit je ook aan op het basisstation van jouw maairobot. Hierdoor komt de draad onder lichte spanning te staan. Door de spanning wordt een elektromagnetisch veld gecreëerd. De robot grasmaaier kan dit veld detecteren en weet zo dus ook wanneer hij de randen van het veld bereikt heeft.

Hoe gaat perimeterdraad installeren in z’n werk?

Voordat je jouw nieuwe maairobot in gebruik neemt, zul je de perimeterdraad dus moeten installeren. In het overgrote deel van de gevallen gaat deze installatie erg eenvoudig. Dit lees je ook terug in verschillende reviews waarin tevreden gebruikers hun ervaringen delen. Voordat je begint met de installatie is het handig om het gras nog eenmaal op de ‘oude’ manier te maaien. Vervolgens loop je met de rol perimeterdraad rondom het gazon en maak je de draad vast met draadpennen die je in de grond steekt. Als de grensdraad rondom het gazon ligt, sluit je de uiteinden van de draad aan op het basisstation. Bij sommige merken is het mogelijk om de draad een klein stukje in te graven, maar dit is niet per se nodig.

Welke robotmaaier met perimeterdraad moet ik kopen?

Er zijn ontzettend veel robot grasmaaiers op de markt die met een perimeterdraad werken. Welke voor jou het beste is, hangt af van veel factoren. Denk bijvoorbeeld aan het budget, het formaat van jouw gazon en de complexiteit van jouw gazon. Er zijn een aantal merken, zoals Gardena, Robomow en Bosch, die vaak goed uit de test komen, maar ook andere merken zijn het overwegen waard. Bedenk goed wat voor jou van belang is, zodat je tot de beste optie kunt komen.